Persbericht: Menopauze op de werkvloer vraagt om intuïtieve coaching

Persbericht 
Amstelhoek, 9 november 2023

Menopauze op de werkvloer vraagt om intuïtieve coaching

Patricia de Groot helpt vrouwen in de overgangsfase van ‘moeder’ naar ‘wijze oudere vrouw’: The Crone.  

Meer dan ooit begeven vrouwen in de overgang zich massaal naar de werkvloer. Deze generatie werkende vrouwen maakt voor het eerst mee hoe het is om met gierende hormonen in je lichaam ‘gewoon’ naar je werk te gaan. Business- en lifecoach Patricia de Groot krijgt deze vrouwen bijna dagelijks in haar praktijk. Hoe houd je de balans, hoe zorg je goed voor jezelf in de menopauze? Het zijn belangrijke vragen voor vrouwen rond de vijftig. Patricia gebruikt haar gave van ‘helder weten’ om vrouwen te helpen hun weg te vinden. Maar ze leert ze ook om zelf hun intuïtie verder te ontwikkelen. Want met dat innerlijke kompas, kan je zelf de richting naar een beter leven vinden. Een leven zonder stress, meer plezier en flow.

Zelfzorg en je innerlijke kompas voor vrouwen in de menopauze

Patricia:” In deze levensfase rond de vijftig jaar komen vrouwen vaak in een crisis. Ze hebben jarenlang alle ballen hoog gehouden in hun gezin en op het werk. En nu gaat dat niet meer. Ze hebben last van opvliegers, slapen slecht en zijn vaak moe of zelfs uitgeput. Het is een groot probleem, waar veel vrouwelijke professionals mee kampen op dit moment. De vrouwen die in mijn praktijk komen zijn gewend dat ze alles kunnen. Werken, zorgen voor kinderen en een fijne relatie onderhouden met hun partner. Maar de klachten die bij de overgang horen, gooien roet in het eten. De balans is kwijt. En juist deze vrouwen lopen vaak vast. Op het werk en thuis. Zelfzorg, acceptatie en zelfkennis is de sleutel om dit op te lossen. Leren voelen wat echt belangrijk is en luisteren naar je intuïtie zijn belangrijker dan ooit. Dit innerlijke kompas wijst je de weg naar rustiger vaarwater.”

je innerlijke kompas in de menopauze

The sky is the limit? Dat is voorbij

Zodra je in de overgang komt, merk je als vrouw dat je niet meer alles kan. De dingen die voorheen zo soepel liepen, lijken als een kaartenhuis in elkaar te vallen. Dat kan veel onzekerheid en zelfs depressie met zich meebrengen. Want wie ben je nog? Als je niet meer die superwoman kan zijn? Die er altijd is voor haar kinderen, haar partner en haar baas. Patricia: “Ik krijg veel vrouwen in mijn praktijk, die in diepe crisis zijn. Omdat ze niet meer kunnen wat ze eerder wel konden. Hun energie is beperkt. Ze voelen zich ineens onzeker, terwijl ze dat eerder nooit waren.

De sky is the limit? Die tijd is voorbij. Maar wat ben ik dan nu wel? Ik help ze om een nieuw perspectief te krijgen. Een nieuw gevoel van ‘zelf’, dat ze volledig kunnen omarmen. Want daar gaat het om, jezelf opnieuw leren omarmen. Ook als je in je eigen ogen geen superwoman meer bent. Leren vertrouwen op je intuïtie is daarbij een prachtig hulpmiddel. Ik wijs veel vrouwen de weg in persoonlijke coaching, maar ik wil ze ook leren hoe ze dat zelf kunnen doen. In mijn online cursus intuïtie neem ik ze mee op een reis naar hun innerlijk weten. Zij ontwikkelen hun intuïtie en creëren flow in hun leven. Met een goed ontwikkeld innerlijk kompas kun je alle stormen doorstaan.”

Patricia: “De menopauze is een overgangsfase van de ‘moeder’ naar de ‘wijze oudere vrouw’. Dat brengt onzekerheid met zich mee. Je kan het zien als de initiatie voor een nieuwe levensfase. Rebecca Campbell zegt dat mooi in deze quote”:

“To be initiated means to cross a threshold, going from one state of being to another. Often it requires a period of time in the unknown. A period of uncertainty. Where we know that we cannot go back to the way things were, but it is not yet clear as to the way things will be.”

Rebecca Campbell

Overgangsfase naar de wijze vrouw

Patricia: “Veel vrouwelijke professionals ontlenen hun bestaansrecht aan hun prestaties. Dat komt omdat zij altijd gericht zijn geweest op carrière maken en ook thuis alles op rolletjes willen laten lopen. En dan hebben ze ook nog een partner, waarvoor zij de leukste en meest sexy vrouw willen zijn. Het is een topprestatie die veel vrouwen in deze generatie jarenlang leveren. En dan ineens – ergens in de overgang, lukt dat niet meer. Dat vinden veel vrouwen moeilijk om te accepteren.

Maar hoe vol en veel hun leven ook was, ze zijn nog veel meer dan dat. Ze hoeven alleen hun ogen te openen voor hun eigen wijsheid. Want ouder worden betekent ook dat je wijsheid hebt vergaard. Daar is eigenlijk weinig aandacht voor in onze cultuur. Terwijl vrouwen met hun grotere wijsheid juist zoveel bij kunnen dragen op de werkvloer en ook in hun privé leven. Dat besef is essentieel om vrouwen door deze overgangsfase te helpen. Ik help ze daarbij.”

“In het Engels is er een mooi woord voor een oudere wijze vrouw: The Crone. Zij heeft veel meer te brengen, dan de meeste mensen zich realiseren.”

Verbergen van klachten en ontkennen van de overgang

“Het grootste probleem met vrouwen in de overgang is wel dat de meeste vrouwen ertegen vechten. Zij verbergen hun klachten en stoppen het weg. Ze willen niet accepteren dat er een grote verandering plaatsvindt, waar ze niet om hebben gevraagd. Dat komt ook doordat de ‘oudere vrouw’ in onze samenleving niet veel aanzien heeft. In het Engels is er een mooi woord voor een oudere wijze vrouw: The Crone.

Zij heeft veel meer te brengen, dan de meeste mensen zich realiseren. Het zijn vrouwen met meer kennis en minder ego of wedijver. In deze fase is zelfkennis en intuïtie sterker dan ooit. Door te accepteren dat je als vrouw in de overgang tot een andere fase toetreedt, kan er veel rust komen. Zodra vrouwen de Crone in zichzelf omarmen, komen ze in ander vaarwater. De strijd loslaten tegen die verandering is vaak al de doorbraak, die ze nodig hebben om zich beter te voelen.”

Patricia de Groot helpt vrouwen door de overgang met intuïtieve coaching

Patricia de Groot en haar ‘helder wetende’ gave

Patricia de Groot heeft ruim 25 jaar ervaring in het coachen van professionals en teams binnen bedrijven. Ze houdt mensen een spiegel voor. Het brengt je snel bij het punt waarop je werkelijk naar jezelf mag kijken. Door haar gave van ‘helder weten’ legt zij trefzeker de vinger op de zere plek. Zij brengt boven water wat onder de oppervlakte problemen veroorzaakt. Zij confronteert, adviseert, ondersteunt en inspireert. Patricia is een zakenvrouw en combineert haar gave met coaching-en trainingstechnieken die heel down-to-earth zijn. Zij vertaalt de informatie die tot haar komt in concrete tools, waar je echt iets mee kunt.

Hoe kan Patricia jou helpen? Zij geeft je in haar online cursus “Ontwikkel je intuïtie” alle tools die je nodig hebt om je intuïtie verder te ontwikkelen. Het brengt rust en flow in je leven, doordat je beter leert voelen wat echt belangrijk voor je is. Natuurlijk kan je ook voor persoonlijke coaching bij Patricia terecht.

Gratis e-book: vertrouwen op je intuïtie

Roadmap voor moeiteloos vertrouwen op je intuïtie

Het gratis e-book ‘Roadmap voor moeiteloos vertrouwen op je intuïtie’ geeft de vijf stappen aan, die je kan zetten om een betere verbinding te krijgen met jezelf. En daardoor een betere afstemming op de wereld om je heen. In welke levensfase je ook bevindt. Dit e-book geeft een mooi voorproefje van de thema’s die in de cursus ‘Ontwikkel je intuïtie’ aan bod komen.


EINDE PERSBERICHT
Patricia de Groot is spiritueel (business)coach van het eerste uur. Al ruim 25 jaar helpt zij mensen en bedrijven met haar gave van ‘helder weten’ en intuïtie. Zowel bij persoonlijke vraagstukken als bij problemen op het werk.

Interview met Patricia de Groot
Patricia is beschikbaar voor interviews. Dit zijn haar gegevens voor direct contact:
Patricia de Groot
Van Dijklaan 22
1427 AE Amstelhoek (nabij Amsterdam)
06 – 55301258
info@patriciadegroot.nl

Uniek artikel ontvangen?
Dit persbericht is geschreven door Vivienne Westerhoud. Zij kan ook een uniek artikel aanleveren over dit onderwerp. Neem contact met haar op via vivienne@westwoods.nl en vraag naar de voorwaarden.

HR beelden zijn op aanvraag beschikbaar

Westwood’s Tekst & PR
free publicity – SEO teksten – blogs
ir. Vivienne Westerhoud | 06 51949755
vivienne@westwoods.nl | www.westwoods.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.