Cupcakes bakken? Welke vormpjes gebruik je?

cupcake vormpjes

Wil je graag cupcakes bakken? Dan zijn cupcake vormpjes echt onmisbaar. Deze papieren vormpjes zorgen ervoor dat het cakebeslag niet aan de bakvorm blijft plakken. Bovendien kun je dankzij zo’n vormpje een cupcake gemakkelijk uit de bakvorm halen. Ideaal dus! Inmiddels zijn er allerlei verschillende cupcake vormpjes te vinden, in diverse uitvoeringen en van diverse merken.

Waarom cupcake vormpjes gebruiken?

Er zijn verschillende redenen om cupcake vormpjes te gebruiken. De eerste reden is dat je daarmee voorkomt dat het beslag aan de vorm blijft plakken. De tweede reden is dat je dankzij een vormpje de gebakken cupcake gemakkelijk uit de bakvorm kan halen. Nog een belangrijke reden om cupcake vormpjes te gebruiken, is dat de cakejes er extra mooi uitzien. Je kan ze ook binnen een bepaald thema laten passen. De vormpjes dienen trouwens ook als beschermende barrière voor je bakvorm. Ze verminderen de kans op aanbranden en vereenvoudigen het schoonmaken van de bakvorm.

Welke soorten cupcake vormpjes zijn er?

De papieren vormpjes ken je vast al wel, toch zijn er inmiddels nog veel meer andere cupcake vormpjes verkrijgbaar. Zo zijn er ook siliconen vormpjes en zelfs metalen vormpjes te koop. Toch hebben de papieren vormpjes bij de meeste mensen de voorkeur. Dat komt doordat deze vormpjes in allerlei verschillende kleuren te vinden zijn. Er zijn ook papieren vormpjes met prachtige designs en patronen. Daardoor is het heel erg eenvoudig om met een papieren vormpje een cupcake binnen een bepaald thema te laten passen.

Cupcakes bakken voor elke gelegenheid in verschillende maten

Nog steeds zijn cupcakes populaire lekkernijen om uit te delen op een verjaardag, bruiloft of andere feestelijke gelegenheid. Waar mensen echter niet zo snel bij stilstaan, is dat je cupcakes in verschillende formaten kunt bakken. Er zijn dan ook cupcake papiertjes in diverse formaten verkrijgbaar. Kijk dus goed naar welk formaat vormpjes jij in jouw cupcake bakvorm moet gebruiken.

Hoe kun je cupcake vormpjes gebruiken?

Heb je cupcake vormpjes uitgekozen die je mooi vindt en heb je ze in het juiste formaat gekocht? Dan is het tijd om ermee te gaan bakken! Vouw papieren vormpjes voorzichtig uit voordat je ze met beslag vult. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling en voorkomt dat de vormpjes tijdens het bakken vervormen. Doe in elk vakje van een cupcake bakvorm een vormpje. Je hoeft de bakvorm niet eerst in te vetten. Vul elk cupcake vormpje tot net boven de helft met het cupcake beslag. Daarna kun je de cupcakes gaan bakken in de oven. Doe dat volgens de aanwijzingen die in het recept staan dat je gebruikt.

Foto door Jess Bailey Designs via Pexels.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.