Brunch organiseren? Zo bereid je een geslaagde brunch!

Brunch organiseren

Zondag is een dag die de meeste mensen gebruiken om tot lekker laat in bed te liggen en bij te komen van een zware werkweek. Hierdoor is het vaak ‘te laat’ om de eerste maaltijd van de dag ontbijt te noemen. Maar een lunch kun je het ook niet echt noemen. Vandaar dat de term ‘brunch’ is bedacht. Het is de heerlijke combinatie van een uitgebreid ontbijt met een voedzame lunch. Een brunch is een gelegenheid waarbij je familie en vrienden kunt uitnodigen om gezellig bij te kletsen, terwijl jullie genieten van een tafel vol lekkers. Maar hoe kun je een brunch organiseren, die echt geslaagd is? Tips voor een gezellige en heerlijke zondagmiddag met familie en vrienden.

Een goede brunch organiseren

Wil je een geslaagde brunch organiseren? Dan heb je een goede voorbereiding nodig. Maak van tevoren een lijstje met alle benodigdheden en koop de boodschappen een aantal dagen van tevoren. Als je verse broodjes wilt serveren, raden wij je aan om deze op de dag zelf te kopen. Of kies voor brood dat je zelf thuis af kunt bakken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf brood te bakken. Sommige gerechten kun je ook een dag van tevoren klaarmaken, zodat je op de dag zelf je alleen hoeft te focussen op de verse gerechten. En natuurlijk de versiering van de tafel.

Geef verschillende keuzes aan je gasten

Bij een brunch hoort een ruime keuze aan smaken. Denk hierbij aan een mix van warme en koude gerechten. En kies zowel zoete als hartige hapjes. Het is immers een kruising tussen ontbijt en lunch. Kies voor verschillende soorten broodbeleg, zoals kaas, ham, jam en chocopasta. Ook kun je salades of gevulde eieren klaarmaken. En een lekkere kop soep. Een zoet dessertgebak valt ook altijd goed in de smaak. Zorg er ook voor dat er genoeg keuze is in de soorten drankjes. Denk bijvoorbeeld aan verse sapjes of een lekker glaasje bubbels. Koffie en thee mogen natuurlijk ook niet ontbreken tijdens de brunch. Bij Koffie Henk bijvoorbeeld vind je een brede keus aan heerlijke koffie voor een goede prijs.

Decoratie voor extra sfeer

Om wat extra sfeer te brengen aan de gezelligheid van een brunch, kun je ervoor kiezen om leuke sfeerelementen te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie vaas met een mooie kleurrijke  bos bloemen. Je kunt je brunch ook inrichten met een bepaald thema of met een bepaalde kleur. Haal je mooiste servies tevoorschijn en gebruik een tafelkleed. Kies een kleur die past bij de tijd van het jaar. Voor een brunch tijdens de Kerstdagen zijn de kleuren rood en goud perfect. Denk hierbij aan rode of gouden servetten, rode bloemen of goud bestek. Op deze manier zorg je voor extra sfeer tijdens jouw brunch. Wil je in het voorjaar of met Pasen een brunch organiseren? Dan kun je beter kiezen voor geel, wit en een lichte kleur groen.

Vraag aan je gasten of er speciale wensen zijn

Het is handig om te weten wat de eetgewoonten of eventuele intolerantie van jouw gasten zijn. Sommige mensen eten geen vlees of hebben zelfs een voorkeur voor veganistisch eten. Anderen hebben een gluten- of notenallergie. En natuurlijk zijn er mensen, die niet alles lekker vinden. Bijvoorbeeld met vis, moet je altijd even zeker weten of er liefhebbers voor zijn. Door dit van tevoren te inventariseren, kun je jouw boodschappenlijstje hierop aanpassen. Je voorkomt er voedselverspilling door.

Foto bovenaan dit artikel door cottonbro via Pexels.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.