Vrouwen en auto’s, reizen & uitjes? Je leest erover op HaarAuto.nl

HaarAuto vrouw en auto blogDe jongste uitgave van Westwood’s Media groeit gestaag. Op Haarauto.nl vind je tips over auto’s vanuit een vrouwelijk perspectief. Daarnaast schrijf ik zo’n beetje alles over avonturen die je met je auto kunt ondernemen. Zoals een weekeindje weg, vakantie en uitjes met de kinderen. Maar ook als je de fiets of het vliegtuig neemt of een mooie wandeling wilt maken. Zo’n tienduizend vrouwen weten de weg naar HaarAuto al te vinden. De rubriek over leuke musea bezoeken voor kinderen is heel populair. En de tips over auto’s worden ook vaker bekeken dan je denkt. Vrouwen willen best meer over auto’s weten. Want hoe cool is het als je zelf een band kunt verwisselen? Er is ook plaats voor nieuws van externe partijen, zolang deze informatief is voor de doelgroep.

Nieuws over diverse onderwerpen

Zo kregen wij deze week nieuws aangeleverd van Independer over de stijging van bpm per 1 september 2018. Wat heeft dat voor gevolgen voor de premie van je autoverzekering? Het is voor ons heel prettig om samen te werken met partijen die precies het fijne weten over belangrijke onderwerpen, die ook de autobezitter of de reiziger raken. Dan kunnen wij ons concentreren op leuke andere nieuwtjes over auto’s of een reisje maken. Dus mail ons gerust met interessant nieuws!

Verhoging bpm voor autobezitters

Automerken proberen je te verleiden om voor 1 september nog even snel een nieuwe auto te kopen. Want daarna gaat de Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen (bpm) omhoog en wordt het allemaal veel duurder. Maar wat verandert er precies? En heeft dit ook gevolgen voor de premie van je bestaande autoverzekering? Independer zocht het uit. Bpm is een belasting voor personenauto’s en motorrijwielen. Als je een auto koopt reken je deze belasting af. De hoogte van de bpm wordt vooral bepaald door de CO2-uitstoot van de auto. Dit doet de Belastingdienst. Voor een schone, milieuvriendelijke auto betaal je dus veel minder bpm dan voor een zware diesel. Heb je een volledig elektrische auto? Dan betaal je tot en met 2020 zelfs helemaal geen bpm.

Gevolgen voor de verzekeringspremie van onze lezers

Een hogere bpm is van invloed op de premie van je autoverzekering of bestelautoverzekering.
Koop je voor 1 september nog een nieuwe auto en kies je voor een autoverzekering met een nieuwwaarderegeling? Dan krijg je de nieuwwaarde terug als je de auto in de eerste periode total loss rijdt. Is de cataloguswaarde van jouw model auto door de bpm-verhoging gestegen tussen het moment van aankoop en total loss? Dan krijg je dus ook meer uitgekeerd van je verzekeraar. In het kort gebeurt er dit vanaf 1 september:
Vanaf 1 september 2018 is de WLTP-norm verplicht. Elke auto die vóór 1 september 2018 op kenteken geregistreerd is, valt buiten de bpm-verhoging. Elke auto die op of ná 1 september op kenteken wordt geregistreerd is duurder. Dus alleen als je een gloednieuwe auto koopt of importeert krijg je met deze, vaak forse, verhoging te maken. Lees meer informatie in dit artikel op HaarAuto.nl!

Hartelijke groeten,
Vivienne Westerhoud
06 51949755 of info@haarauto.nl voor meer informatie

Wil jij ook adverteren of nieuws delen? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.